Mahmut MORALI Kimdir?

Mahmut Boralı, (d. 1902, Bursa – ö. 4 Eylül 1965), İstanbul), Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Mahmut Moralı, bir dönem aynı kurumda genel sanat yönetmenliği de yapmıştır. 1928 yılından itibaren sinema filmlerinde de rol alan Moralı, aynı zamanda hem seslendirme sanatçısı, hem de seslendirme yönetmenidir. Kemal Film, Lale Film ve Sümer Film gibi kuruluşların seslendirme yönetmenliği yapan sanatçının adı İstanbul’da bir sokağa verilmiştir.

Filmografisi
Bana Gönül Bağlama – 1958
Baba Katili – 1949
Harmankaya – 1948
Kızılırmak-Karakoyun – 1946
Yayla Kartalı – 1945
Tosun Paşa – 1939
Bir Kavuk Devrildi – 1939
Aynaroz Kadısı – 1938
Aysel Bataklı Damın Kızı – 1935
Aysel Bataklı Damın Kızı – 1934
Milyon Avcıları – 1934
Söz Bir Allah Bir – 1933
Leblebici Horhor Ağa – 1933
Cici Berber – 1933
Bir Millet Uyanıyor – 1932
Bir Sigara Yüzünden – 1928