Size bir telefon kadar yakınız
0 850 532 19 14
Dil Seçin
Dil Seçin

ZAMAN DAMGASI NEDİR?

619 görüntülenme
ZAMAN DAMGASI NEDİR?

ZAMAN DAMGASI NEDİR?

5070 sayılı elektronik imza kanununa göre zaman damgası bir verinin değiştirildiği, üretildiği, gönderildiği veya kaydedildiği zamanının tespit edilmesi amacıyla elektronik hizmet sağlayıcısı tarafından doğrulanan kaydı ifade eder.

Zaman damgası meydana gelen herhangi bir olayın gerçekleştiği tarih, zaman belirterek tanımlamasıdır. Zaman damgaları, çevrimiçi ortamda bilgi alışverişi yapıldığında veya oluşturulduğunda veya silindiğinde kayıt tutmak için önemlidir. Zaman damgası belgelerin sağlıklı saklanmasını ve hangi tarihte oluşturulduğunu ya da değiştirildiğini ispatlayacak bir çözümdür. Kanuna göre saklanan verilerin 1 yıl boyunca tutulması 2 yıl boyunca da saklanması gerekmektedir.

Günümüzde Ağların log kaydı tutması yani zaman damgalı olması zorunlu hale gelmiştir, herhangi bir siber suç ile karşı karşıya kalındığında işletmenin log kayıtları incelenerek suçluların tespiti için kullanabiliriz. Kısacası verilerin gerçekliğini bütünlüğünü kanıtlamak için zaman damgası kullanılır.

Birçok Firewall ek bir donanıma ihtiyacınız olmadan kendi içinde log kaydını tutar ve depolar.

BU KONU HAKKINDA UZMANIMIZDAN HEMEN BİLGİ VE DESTEK ALMAK İSTERSENİZ LÜTFEN FOR YOU BİLİŞİM İLETİŞİM HATTIMIZI ARAYINIZ!..

0 850 532 19 14