Size bir telefon kadar yakınız
0 850 532 19 14
Dil Seçin
Dil Seçin

Taksirle Yaralama Suçunun Unsurları

551 görüntülenme
Taksirle Yaralama Suçunun Unsurları

Türk Ceza Kanunu taksirle yaralama suçunun unsurları hakkında bilgi verirken hareket, tipiklik, kusurluluk, hukuka aykırılık gibi maddeler saymaktadır. Üç ay ile bir yıl arasında hapis ya da adli para cezası şeklinde infaz edilen taksirle yaralama suçunun cezası bu maddelere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Yazımızın başında taksirle yaralama suçunun başka bir insanın vücuduna acı verme ve algılama yeteneği ya da sağlığının bozulmasına neden olma şeklinde açıklandığını söylemiştik. Ancak taksirle yaralama suçunun unsurları arasına bu saydıklarımıza ek olarak bazı nitelikli halleri de eklemek gerekmektedir.

Taksirle yaralama suçunun unsurları arasında bu doğrultuda kişinin duyu ya da organlarından birinin işlevinin zayıflamasına ve kemik kırılmasına neden olmak gelmektedir. Aynı şekilde konuşmada zorluk, yüzde kalıcı iz, yaşamı tehlikeye sokma gibi durumlar da cezanın artmasına neden olarak belirtilmiştir. Son olarak gebe bir kadının erken doğum yapmasına neden olmak da cezanın 1/2 oranında artması için gerekçe kabul edilmektedir.

Ayrıca iyileşme şansı bulunmayan bir hastalığa, duyu ya da organlardan birinin işlev kaybına, yüzün kalıcı bir biçimde değişmesine ve gebe bir kadının düşük yapmasına neden olunan durumlarda taksirle yaralama suçunun cezası daha da ağırlaşmaktadır. Aynı şekilde zarar gören tarafta kişi sayısının artmasıyla da ceza 6 ay ile 3 yıl arasında uygulanmaktadır.

BU KONU HAKKINDA UZMANIMIZDAN HEMEN BİLGİ VE DESTEK ALMAK İSTERSENİZ

LÜTFEN FOR YOU BİLİŞİM İLETİŞİM HATTIMIZI ARAYINIZ!..

0 850 532 19 14