Size bir telefon kadar yakınız
0 850 532 19 14
Dil Seçin
Dil Seçin

Siber Güvenlik Nedir?

1 görüntülenme
Siber Güvenlik Nedir?

Siber Güvenlik Nedir?
Siber güvenlik, bilgisayar sistemlerinin, ağların ve verilerin gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini siber saldırılara veya yetkisiz erişime karşı korumaya yardımcı olan toplu yöntemler, teknolojiler ve işlemler olarak tanımlanabilir. Siber güvenliğin temel amacı, tüm kurumsal varlıkları hem iç hem de dış tehditlerden korumaktır.

Kurumsal varlıklar birden fazla farklı sistemden oluştuğundan, etkili ve verimli bir siber güvenlik duruşu tüm bilgi sistemlerinde koordineli çaba gerektirir. Bu nedenle, siber güvenlik aşağıdaki alt alanlardan oluşur:

Uygulama Güvenliği
Uygulama güvenliği , bir kuruluşta kullanılan tüm yazılım ve hizmetlerde çok çeşitli tehditlere karşı çeşitli savunmalar uygulanmasını içerir. Uygulama kaynaklarına yetkisiz erişim veya değişiklik yapma olasılığını en aza indirmek için güvenli uygulama mimarileri tasarlamayı, güvenli kod yazmayı, güçlü veri girişi doğrulama, tehdit modelleme vb. Uygulama gerektirir.

Kimlik Yönetimi ve Veri Güvenliği
Kimlik yönetimi, meşru bireylerin bir kuruluş içindeki bilgi sistemlerine kimlik doğrulamasını ve yetkilendirilmesini sağlayan çerçeveleri, süreçleri ve faaliyetleri içerir. Veri güvenliği, hareketsiz ve yoldayken verilerin güvenliğini sağlayan güçlü bilgi depolama mekanizmalarını uygulamayı içerir.

Ağ güvenliği
Ağ güvenliği, ağı ve altyapıyı yetkisiz erişim, kesintiler ve kötüye kullanımdan korumak için hem donanım hem de yazılım mekanizmalarının uygulanmasını içerir. Etkili ağ güvenliği, kuruluş varlıklarının birden çok dış ve iç tehdide karşı korunmasına yardımcı olur.

Mobil güvenlik
Mobil güvenlik , cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler vb. Mobil cihazlarda depolanan hem kurumsal hem de kişisel bilgilerin yetkisiz erişim, cihaz kaybı veya hırsızlığı, kötü amaçlı yazılım vb. Gibi çeşitli tehditlerden korunmasını ifade eder.

Bulut Güvenliği
Bulut güvenliği , AWS, Google, Azure, Rackspace vb. Gibi çeşitli bulut servis sağlayıcıları . Etkili mimari ve ortam yapılandırması, çeşitli tehditlere karşı koruma sağlar.

Olağanüstü durum kurtarma ve iş sürekliliği planlaması
Kuruluşların herhangi bir felaket sırasında ve sonrasında iş açısından kritik sistemleri çevrimiçi tutmaya hazırlanmalarına yardımcı olan süreçler, izleme, uyarılar ve planlar ile ilgilenir, ayrıca bir olaydan sonra kayıp işlemler ve sistemler devam ettirilir.

Kullanıcı eğitimi
Bilgisayar güvenliği ile ilgili konularda bireylerin resmi olarak eğitilmesi , endüstrinin en iyi uygulamaları, organizasyon prosedürleri ve politikaları hakkında farkındalığın artırılmasının yanı sıra kötü amaçlı etkinliklerin izlenmesi ve raporlanması için de gereklidir.

Siber güvenliğin önemi ve zorlukları
Siber Güvenlik Nedir? Hızla gelişen teknolojik manzara ve yazılımın benimsenmesinin finans, hükümet, askeri, perakende, hastaneler, eğitim, enerji de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde sürekli arttığı göz önüne alındığında, kablosuz ve kablosuz iletişim yoluyla dijital ve erişilebilir hale geliyor. kablolu dijital iletişim ağları ve her yerde mevcut internet. Tüm bu son derece hassas bilgiler, suçlular ve kötü niyetli kişiler için büyük bir değere sahiptir, bu nedenle güçlü bir siber güvenlik önlemleri ve süreçleri kullanarak korumak önemlidir.

Gelişen teknolojik manzara, etkili siber güvenlik stratejilerinin uygulanmasında da zorluklar yaratmaktadır. BT altyapısı, şirket içi sistemlerini buluta geçiren birçok şirketle birlikte gelişmekte ve bu da yeni bir güvenlik açığı kategorisine yol açan yepyeni bir tasarım ve uygulama sorunları grubunu ortaya çıkarmaktadır. Şirketler BT altyapılarındaki çeşitli risklerin farkında değiller ve bu nedenle çok geç olana kadar siber güvenlik önlemleri alınamıyor.

BU KONU HAKKINDA UZMANIMIZDAN HEMEN BİLGİ VE DESTEK ALMAK İSTERSENİZ LÜTFEN FOR YOU BİLİŞİM İLETİŞİM HATTIMIZI ARAYINIZ!..

0 850 532 19 14